Έλεγχος και αξιολόγηση ασφαλείας
Security Audit & Assessment

Oλοκληρωμένη προσέγγιση ασφάλειας.
Προσδιορίσετε αν κάποια από τις υπηρεσίες που χρησιμοποιεί η επιχείρησή σας έχουν οποιεσδήποτε ατέλειες.

 Είναι σημαντικό να διατηρείτε τα συστήματα και την τεχνολογία του υπολογιστή σας προστατευμένα από απειλές ασφαλείας. Ως εταιρεία, τα αρχεία του υπολογιστή σας περιέχουν κρίσιμες πληροφορίες, όπως οικονομικά αρχεία, επιχειρηματικές συναλλαγές και δεδομένα εργαζομένων. Αλλά με την αύξηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και της χρήσης κακόβουλου λογισμικού, μερικές φορές μπορεί να είναι συντριπτικό να αποφασίσετε πώς να προστατεύσετε καλύτερα τα συστήματά σας.

Τι είναι το Security Audit;

Έρευνα εις βάθος για το σύστημα ασφαλείας και την υποδομή πληροφορικής ενός οργανισμού. Η αξιολόγηση συγκρίνει τις πρακτικές ασφάλειας της εταιρείας με τα πρότυπα του κλάδου ή τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς. Στη συνέχεια, συμβουλεύει περιοχές που χρειάζονται αποκατάσταση ή βελτίωση.

Ένας τυπικός έλεγχος ασφαλείας περιλαμβάνει:

 • Τους physical υπολογιστές και το υλικό της εταιρείας σας.

 • Τι λογισμικό και εφαρμογές χρησιμοποιείτε.

 • Πώς η εταιρεία σας στέλνει και μεταδίδει πληροφορίες.

 • Συστήματα επικοινωνίας όπως το email.

 • Στοιχεία εργαζομένων ή στοιχεία σύνδεσης.

 • Συστήματα ασφαλείας που υπάρχουν ήδη, όπως τα τείχη προστασίας.

 • Τυπικές Λειτουργικές Διαδικασίες.

 • Σχέδιο αποκατάστασης καταστροφών.

Ουσιαστικά, ο έλεγχος εξετάζει εκτενώς όλες τις πτυχές της ασφάλειας και της εγκατάστασης πληροφορικής της επιχείρησής σας. Κατά τη διάρκεια της αναθεώρησης, οι τεχνικοί πραγματοποιούν δοκιμές σε πραγματικό χρόνο για να ελέγξουν την ισχύ των κωδικών πρόσβασης, των τειχών προστασίας και άλλων εργαλείων προστασίας δεδομένων.

Τι είναι το Security Assessment;

Αξιολόγηση ασφαλείας, γνωστή και ως αξιολόγηση ευπάθειας, εξετάζει τα τεχνολογικά συστήματα μιας εταιρείας. Στη συνέχεια, εντοπίζει προβλήματα ή κενά μέσα στην ασφάλεια. Μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων αξιολόγησης, ένας τεχνικός μπορεί να συστήσει πώς να αντιμετωπίσετε τυχόν ελλείψεις ασφάλειας.

Υπάρχουν διάφορα διαθέσιμα Security Assessments αλλά συνήθως εστιάζουν σε μια πτυχή του συστήματός σας. Για παράδειγμα, το δίκτυο.

Διαφορά μεταξύ Security Audit και Assessment;

 

Η ουσιαστική διαφορά μεταξύ των δύο διαδικασιών είναι το εύρος τους. Ένα Security Audit περιλαμβάνει αξιολόγηση όλων των δικτύων και του υλικού που εμπλέκονται σε μια εταιρεία. Αντίθετα, ένα Security Assessment σαρώνει μόνο τα τεχνολογικά συστήματα της εταιρείας και εντοπίζει ελαττώματα.

Οφέλη και των δύο διαδικασιών;

 

Τόσο οι αξιολογήσεις ασφαλείας από μόνες τους όσο και ολόκληροι οι έλεγχοι ασφάλειας παρέχουν πολλά οφέλη για την εταιρεία σας. Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους παρέχουν πλεονεκτήματα:

 • Προστασία ζωτικής σημασίας δεδομένων: Τόσο τα Security Audit όσο και τα Assessment σάς βοηθούν να μετρήσετε πόσο καλά προστατεύονται τα δεδομένα σας. Μπορούν επίσης να σας συμβουλεύσουν για τους καλύτερους τρόπους για να τα διατηρήσετε ακόμα πιο ασφαλές.

 • Προσδιορίστε πιθανά κενά ασφαλείας: Η πληρότητα και των δύο διαδικασιών μπορεί να σας ενημερώσει για πιθανές ελλείψεις στην ασφάλειά σας που μπορεί να μην έχετε αντιληφθεί.
 • Δημιουργήστε νέες στρατηγικές ασφάλειας: Οι τεχνικοί μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια ισχυρότερη στρατηγική ασφάλειας και ακόμη και να δώσουν συμβουλές για το πώς να την εφαρμόσετε.

 • Παραμείνετε ενημερωμένοι για τις τάσεις ασφαλείας: Με συνεπείς αξιολογήσεις ασφαλείας, μπορείτε να διατηρείτε την εταιρεία σας ενημερωμένη για τις τρέχουσες τάσεις. Μειώνετε τον κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων, γεγονός που σας εξοικονομεί πολύ χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα.

Συζητήστε σήμερα με έναν ειδικό της ComputerMind

Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τη λύση ή την υπηρεσία
που είναι κατάλληλη για την επιχείρησή σας.